Tänä aamuna katsoin nopeasti painoani, ja ainakin nestettä on poistunut lähes kilon verran. Toivottavasti se pitää paikkansa vielä kun viikko täyttyy. Oikealla tiellä siis ollaan.

Mietin pitkään, alanko jonkun dietin mukaan tätä keventämistä tekemään, mutta sitten päätin, että koska aikomus on tulevaisuudessakin syödä normaalia ruokaa lähes ilman rajoituksia, tyydyn v ä h e n t ä m ä ä n ruuan määrää ja ehkä hieman muuttamaan totumuksiani, kuten jättämään sokeriset tuotteet vähemmälle. Se tulee olemaankin sitten tosi helppoa, kun tykkään makeasta. Silti joku vähäkalorinen pussikeittodieetti ei ole pois suljettu juttu, katsellaan sitä sitten kun jumitus jne tulee kuvioihin.

Aamun aloitin puurolla "kukonlaulun aikaan", sillä en osaa nukkua pitkään edes viikonlopulla. Maito ja voisilmä lisukkeena. Poika oli lähtenyt töihin jo puoli viiden aikoihin joten sain olla yksin yli puoleen päivään, ja parannella oloani. 

Tänään olen antanut itselleni olla kipeä ja juonut 3 pussia kuumaan veteen liuotettavaa särkylääkettä. Olo on hiukan parempi ja aamun jälkeen ei päätäkään juuri särkenyt. Mikä se on, että ei voi sairastaa arkena vaan pitää käyttää viikonloput siihen? No, katsellaan eteneekö tämä joksikin flunssaksi, vai miksi lie. Vähän on nenä tukossa, muita flunssaa viittaavia oireita ei ole.

Maitokahvit join ennen kymmentä parvekkeella raikkaassa syysilmassa yhden reissumiehen puolikkaan, margariinin, 2 metvurstiviipaleen ja 2 tomaattiviipaleen kanssa. Olen jonkun verran allerginen raaalle (mistä toi heittoviiva tulee tässä näppäimistössä) tomaatille, mutta syön sitä sen terveydellisyyden takia. Allergia ilmenee lähinnä suupielien avautumisena, mutta se vaatii, että syön sitä usein, eli parikin päivää perätysten. Siivu silloin tällöin ei tee mitään, onneksi. Useimmiten pilkon tomaatin tositosi pikkuruisiksi paloiksi salaattiin tai kypsennän pannulla munakkaaseen. Olen koivun siitepölylle allerginen, liekö tämä sieltä juontava allergia?

Reilun tunnin kävelylenkin jälkeen söin puolenpäivän pintaan vimeiset työstä tuomani vihersalaatit ja sen toisen puolen mozzarella juustosta. Jälkkäriksi pieni lasi kaupan mustikkajogurttia. Taisin nukahtaakin ruuan jälkeen sohvalle, sillä heräsin kun poika tuli kotiin kahden jälkeen.

Illalla tehtiin ruokaa, söin yhden ohuen pannulla öljyssä paistetun kananfileen ja 4 crokettiperunaa. Reilu tunti sitten herkuteltiin pyhäpäivän kunniaksi; kahvin kyytipoikana omaleipoma pulla ja vähän karkkia.

Kello on vasta puoli kahdeksan, mutta olen valmis heittäytymään sänkyyn. Taidan lukea vähän ja nukkua.