Aamulla herätessä yllättävän hyvä olo, vain pientä särkyä, johon ei tarvinnut lääkettä ottaa.

Ennen seiskaa kuppi teetä maidolla ja 1 täysjyväpaahtoleipä + rasva + 2 kalkkunaleikettä. Töissä yhdeksän pintaan kuppi maitokahvia, 2 karppinen leipää + 2 kalkkunaleikettä. Olen tässä pohtinut, pitäiskö luopua tuosta työpaikan aamiaisesta kokonaan, jos jois vain sen kahvin/tee?? Miten monta aamua menee, ennenkuin siitä tulee tapa?

Ennen lounasta rouskutin koneen äärellä omenan ja lounaalla itse tehtyä kasvissosekeittoa + 1dl raejuustoa.

Kahdelta join vain kahvin maidolla (hurraa!) ja lähdin lääkäriin.

Lääkäri totesi aika lakoniseen sävyyn, kerrottuani oireista ja otettuaan paineeni, että "sinulla on verenpainetauti, ei siitä mihinkään päästä". Hänen mittauksessaan paine oli 170/107, työssä olin jo ehtinyt saada aamusta lukemaksi 136/105. Eli pillereille takaisin ja sassiin. "Kesän liikunta ei auta enää marraskuussa, vaan sinun pitäisi liikkua edelleen ahkerasti. Ja tietysti se laihdutus olisi omiaan tukemaan paineen pysymistä alhaisena, mutta uskoakseni sinulla on perintönä taipumusta verenpainetautiin, kun se on noin korkea aina heti ilman lääkitystä. " Kilttinä tyttönä tulin kotiin apteekin kautta ja aloitin Diovan 80mg nauttimisen samantien.

Keväällä otettujen kokeiden tulokset olivat kuitenkin hyvät, ainoastaan toinen rasva-arvoista, eli se pahempirasva oli hieman liian koholla. Sain ehdotuksen vähentää punaisen lihan ja juuston syöntiä - ainakin. Hmmm... välillä tuntuu, että kaikki herkut viedään huulilta.

Kotona söin eilisiä pihvejä 1,5 ja salaattia. Myöhemmin illalla vielä teen kera reissumiehen ja 2 kalkkunaleikesiivua.

Ilta on mennyt verenpainepotilaan dieettiä selvitellessä. Täytyy kiinnittää ainakin suolan saantiin entistä enemmän huomiota, kaiken muun ohella.

Syysmasiksen oireisiin sain suosituksen hankkia kirkasvalolampun...